Las Tapas toen en nu

Verleden
Het is 1999 als Las Tapas in Hilversum haar deuren opent. De oude wasserette werd omgetoverd tot een restaurant in Spaanse sferen. Tafels ingelegd met mozaïek, stucwerk waar de bakstenen nog zichtbaar zijn en op tafel een kannetje Sangria; je hebt bij Las Tapas daadwerkelijk het gevoel dat je even op vakantie bent. In de open keuken zijn de koks druk bezig de tapas vers te bereiden. Af en toe een sissend geluid gevolgd door een vlam en weer is een gerecht klaar om uitgeserveerd te worden. Voor veel gasten uit Hilversum en ver daar buiten is Las Tapas een begrip in de Mediastad.

Heden
Inmiddels zijn we bijna twintig jaar verder en is het stokje overgegeven aan de nieuwe uitbaters van Las Tapas: Renate Vennik en Marco Beek. Beiden geen onbekende gezichten in Las Tapas. Zij waren al werkzaam in het restaurant in Hilversum tussen 2006 en 2015. In de hete zomer van 2018 hebben zij het restaurant overgenomen en zijn er met een frisse blik naar gaan kijken. Wat is goed en wat kan beter! Voor beiden was al snel duidelijk dat Las Tapas moet blijven wat het is; een restaurant waar je ontspannen kan genieten van heerlijke tapas.

Tijdens de zomersluiting zijn ze aan de slag gegaan. Met betonlook muren en grotendeels nieuw meubilair heeft de zaak zijn authenticiteit bewaard, maar is toch aangepast naar de huidige tijd. Niet alleen het interieur werd aangepast, maar ook de kaart kent nieuwe gerechten. Marco, de Las Tapas kok, heeft extra gerechten aan de kaart toegevoegd. Zo is er een grote vitrine gekomen waar men verschillende Pintxos kan uitkiezen. Een Pintxos is een klein sneetje brood waarop (een mengsel van) ingrediënten worden geplaatst en bij elkaar gehouden met een spiesje.

Verder heeft Marco de Paella terug op de kaart gezet. Dit keer als tapa, maar in de nabije toekomst wordt het waarschijnlijk ook mogelijk diverse Paella's als hoofdgerecht te bestellen. Naast een aantal andere noviteiten op de kaart wordt er gekeken naar de Tapa del mes; de tapa van de maand. Op de borden in de zaak kun je zien wat de koks buiten de kaart om hebben bedacht. Deze bijzondere gerechten kunnen seizoensgebonden zijn en variëren van een vegetarische tapa met vers fruit tot een bijzondere tapa met oesters of kreeft. Welkom in Las Tapas anno 2018!

Het restaurant biedt plaats aan ruim zestig gasten.

Nieuwsgierig geworden?
Reserveer nu